Conferència al CCCB – La sociòloga Judy Wajcman reflexiona sobre com la cultura digital ha canviat el concepte de temps i a la vegada ens ha canviat a nosaltres mateixos.

Judy Wajcman és professora de Sociologia a l’Escola d’Investigació de Ciències Socials de la Universitat Nacional d’Austràlia i professora del centenari (Centennial Professor) de l’Institut de Gènere i Sociologia de la London School of Economics. Wajcman investiga els modes en què les tecnologies tenen gènere tant pel seu disseny com pel seu ús. Alhora, mostra com la nostra pròpia subjectivitat està formada per la cultura tecnocientífica del món en què vivim i és en aquest sentit que ens trobem amb El temps a l’era digital.

Wajcman aprofundeix en com la cultura digital ha canviat el concepte de temps i a la vegada ens ha canviat a nosaltres mateixos. Una tecnologia que se suposava que havia de fer-nos la vida més fàcil, uns dispositius de comunicació que, en lloc de facilitar-nos la feina i les relacions socials, les compliquen i ens en fan ostatges. Un tema importantíssim avui en dia, amb el boom tecnològic en el seu moment àlgid i amb una societat que necessita aquesta tecnologia, de la qual potser n’és esclava.